Allergisch voor honden en katten en andere huisdieren

We houden allemaal van dieren. Veel mensen hebben een huisdier: een hond, een kat, een cavia, een konijn, etc. Door hun vaak langere haren moeten we regelmatig stofzuigen, zeker mensen die allergisch zijn voor huisdieren. Toch is dat soms niet voldoende.

De haren van huisdieren zijn veel fijner en dunner dan die van mensen, en zweven daarom gemakkelijk rond overal in huis. De beste manier om deze haren te verwijderen, is met behulp van een luchtreiniger.

Een van onze Brise luchtreiniger-gebruikers in Amsterdam, met zelf twee katten in huis, deelde het resultaat met ons. Wat je ziet is het filter van de luchtreiniger na twee maanden gebruik, en dat terwijl ze toch ook elke dag stofzuigt. Goed te zien is hoeveel haren de luchtreiniger uit de lucht haalt in die twee maanden. Het is de reden waarom allergelogen een luchtreiniger aanraden als je allergisch bent voor huisdieren.

Selecteer de geschikte luchtreiniger

Niet veel luchtreinigers zijn ontworpen voor huisdierliefhebbers. We hebben echter drie belangrijke tips waar je op moet letten bij je keuze voor de geschikte luchtreiniger:

  • Kies voor een HEPA-filtersysteem. Met de vervangbare HEPA-filters ben je verzekerd van 100% verwijdering van haren en kleine (stof)deeltjes. Kies niet voor een ander systeem, zoals ionisatie of plasma, omdat deze lastig schoon te maken zijn.
  • Kies voor een grote luchtinlaat in plaats van fijnmazige luchtinlaat. Wanneer de haren worden ingeademd door de luchtreiniger, moeten ze direct worden opgevangen door het HEPA-filter. Bij een fijnmazig luchtinlaatontwerp zullen de haren die kleine gaatjes na bepaalde tijd blokkeren en het is erg lastig om dit schoon te maken.
  • Heeft het apparaat een veiligheidsfunctie? Zo heeft de Brise luchtreiniger bijvoorbeeld een speciale functie “kinderslot”. Deze functie kan voorkomen dat kinderen of huisdieren onverwachts het bedieningspaneel aanraken. Het zorgt voor extra veiligheid in huis.

De aankoop van een luchtreiniger is een waardevolle investering in de zorg voor allergie, vooral voor huisdierliefhebbers. Brise C360 is speciaal hiervoor ontworpen en wordt aanbevolen door een allergie-arts in het Amsterdam Medisch Centrum. Het HEPASmart©-filtersysteem van deze luchtreiniger verwijdert niet alleen grote deeltjes zoals haren, maar ook kleine deeltjes die een grote impact hebben op uw gezondheid.

Het is bovendien een efficiënt energiebesparend ontwerp. De kosten per dag van apparaat inclusief filters en energiegebruik zijn gemiddeld € 0,95 per dag, gerekend over een gebruik van vijf jaar. Dat is minder dan de prijs van een liter melk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn